La presència del castellà a la nova sèrie de televisió que emet TV3, Drama, ha provocat un allau de crítiques per part d'una bona part de la seva audiència i, fins i tot, de la mateixa consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Sobre aquest tema, l'exvicepresident del Govern i expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha volgut sortir al pas i llançar una interessant pregunta a través d'un tuit.

"Com és que utilitzar el castellà en una televisió creada per a normalitzar el català en aquest àmbit és 'normal' i reflecteix la realitat, però que tota una ministra parli en gallec al Senat d’Espanya, no?", s'ha qüestionat l'exdirigent d'ERC. "Pregunta seriosa, a l’espera de respostes, no d’insults", ha demanat.

Carod-Rovira es refereix al que ha passat aquest matí al Senat, quan la seva presidenta, la socialista Pilar Llop, ha demanat a la seva companya de partit, la ministra de Treball i Economia Social del govern espanyol, Yolanda Díaz, que utilitzés el castellà després que aquesta comencés la seva resposta en gallec​. "No està prevista la intervenció en llengües diferents del castellà", li ha aclarit.