L'expresident d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha afirmat aquest dijous: "Si ara em preguntessin per què vull la independència, diria que, fonamentalment, per no haver de viatjar amb Renfe". Carod ha demanat al president d'una hipotètica República catalana que ni li passi pel cap renovar el conveni amb la companyia.

Carod, que resideix a Tarragona i treballa a Barcelona –és responsable de la Càtedra de Diversitat Social de la UPF–, és usuari habitual de la companyia ferroviària, el funcionament de la qual sol ser problemàtic per les freqüents avaries i retards.

El qui va ser número dos dels governs de Maragall i Montilla ha demanat en una entrevista a Catalunya Ràdio als diferents dirigents que impulsen el procés sobiranista català que "es posin d'acord per saber on anem", i ha alertat que, altrament, es podria provocar preocupació entre els ciutadans. Carod ha lamentat que es manifestin opinions tan diferents i fins i tot contradictòries sobre com assolir la independència: "No hi pot haver 30 veus sobre el moment".

"Aquesta legislatura no era per governar, sinó per dur a terme el procés independentista", ha insistit l'exlíder republicà, que també ha assegurat que el procés sobiranista és irreversible, ja que, segons la seva opinió, Espanya no ha presentat cap projecte convincent, atractiu ni seductor.

Preguntat sobre el seguiment que fa de la política espanyola, Carod-Rovira ha asseverat que no la segueix amb especial interès: "Emocionalment, fa anys que he desconnectat", ha dit.