"Quedamos a dinar. Quedem per comer", ha estat el lema de l’última acció per afavorir el diàleg entre madrilenys i catalans.

Organitzada pel Gremi de Restauració de Barcelona al costat d'associacions madrilenyes de restauradors, la iniciativa s’ha fet aquest dimarts a la capital d’Espanya per mostrar que “podem conviure, per això tindrem futur”.

El dinar madrilenyocatalà ha reunit una seixantena de personalitats de totes dues ciutats, que han volgut seguir la iniciativa de Parlem, però amb un plat sobre la taula.

Per la bancada catalana, s’hi han vist cares del món de la cultura i el periodisme com Joan Manuel Serrat, Xavier Sardà, Mercedes Milá, Àngels Barceló, Dani Mateo, Sandra Sabatés, Sandra Barneda, a més d’algun polític com ara l’exlíder d’ICV Joan Herrera.

Pel que fa a les personalitats madrilenyes, no hi ha faltat l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, el gran Wyoming, Cristina Almeida, Pepa Bueno, Iñaki Gabilondo o representants sindicals com Cándido Méndez (UGT) o Unai Sordo (CCOO).

Sobre la taula, un menú amb un plat de cada casa. De primer, sopa de carn d'olla (de cocido) i escalivada; de segon empedrat de cigrons de Madrid amb mongetes i botifarra i; per acabar, llet merengada i crema catalana.

La cita ha estat en una terrassa de la madrilenya Plaza Mayor. Com assenyalen els organitzadors, la famosa plaça "ha estat un escenari del poder, de la cultura urbana i de les lluites per la llibertat" i a d'avui "vol ser escenari de concòrdia i diàleg al voltant d'una taula".