"És un error immens". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha anunciat aquesta nit a El Intermedio de La Sexta que tampoc anirà a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge per la decisió que va prendre aquest dimecres la delegació del govern espanyol a Madrid, de prohibir les estelades al Vicente Calderón.

Carmena se suma així al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la seva homòloga a Barcelona, Ada Colau, en la seva determinació de no assistir al partit entre el Barça i el Sevilla per considerar aquest veredicte "un atemptat a la llibertat d'expressió". 

"Em fa moltíssima pena que, per un episodi que jo crec que és un error immens i, a més, legalment no és correcte [...], Madrid s'emporta una imatge que no és la seva perquè Madrid és obert i per a tots", s'ha lamentat. 

L'alcaldessa de Madrid ha confessat moltes vegades que no li "apassiona" el futbol, però ara sí que tenia la intenció d'anar al partit amb Colau. "Al futbol no hi vaig molt, però si ve una amiga com l'Ada... Li vaig dir: anem juntes. Però entenc que no hi vagi, i si no hi va ella, jo tampoc", ha sentenciat.

Si s'aixeca la prohibició

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que si s'autoritza els catalans a expressar-se lliurament i els jutges decideixen aixecar la prohibició de l'estelada sí que assistirà a la final de la Copa del Rei. En el mateix sentit, s'ha manifestat l'Ajuntament de Barcelona. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha afegit que si s'aixeca el veto, "no hi hauria elements sobre la taula" que facin que l'alcaldessa, Ada Colau, no assisteixi al partit.