L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha confirmat aquest migdia la seva voluntat d'encapçalar una candidatura a l'alcaldia de Madrid. Carmena ha manifestat que està "disposada a ser candidata en una plataforma que s'ha de crear", una plataforma "flexible, sense dependències" i en la qual hi haurà "els millors".

Carmena, que ha comparegut acompanyada de deu regidors, ha insistit que es tractarà d'una plataforma "amb característiques noves", que cal començar a construir. "Jo no faré aquesta plataforma sinó les forces progressistes de Madrid", ha afegit. "La meva proposta és que jo estic disposada a ser candidata en una plataforma que s'ha de crear i que no la crearé jo", ha destacat, sinó les forces progressistes de la ciutat.

Gran invent

L'alcaldessa ha reconegut que Ahora Madrid va ser "un gran invent" però ara cal donar "un "pas endavant", ha assenyalat després d'insistir que ella no serà un element promotor de la plataforma. "Poso a sobre de la taula la meva proposta per liderar una candidatura amb aquestes característiques i ja està. Jo no he dit que vagi a fer les llistes", ha declarat.

Carmena ha explicat que el 2015, quan es va constituir Ahora Madrid, no es va preveure "com continuaria". A més, "van sorgir partits que no havien nascut inicialment i que han vingut a dificultar aquest primer projecte que estava més relacionat amb la gestió que amb els partits". Ara es tracta d'"agafar el millor d'Ahora Madrid i millorar-lo".

Crítiques

Sobre les crítiques d'edils d'IU i Ganemos, conegudes en les últimes hores davant de la possibilitat que no hi hagués primàries, la regidora considera positius tots els comentaris i ha asseverat que aprecia tots els regidors. "Confio en el seu sentit de la responsabilitat i que si algun critiqui aquesta decisió meva no li dono transcendència perquè l'essencial és concloure el període de govern obligat perquè Madrid sigui la millor ciutat", ha remarcat.