Carmen Montón ha acceptat el càrrec de ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social a l'executiu que està acabant de perfilar el nou president d'Espanya, Pedro Sánchez. Montón, que actualment és consellera de Sanitat Universal i Salut Pública a la Generalitat Valenciana, havia format part de l'executiva de Sánchez durant el seu primer mandat al capdavant del PSOE. Aleshores exercia de responsable d'Igualtat, i es va mantenir fidel a Sánchez quan 17 membres de la direcció del partit, entre ells Ximo Puig, van dimitir per forçar que l'ara president espanyol deixés el càrrec.

Al capdavant de la conselleria valenciana de Salut, Montón ha recuperat l'hospital d'Alzira per al sector públic. El centre sanitari torna així als seus orígens, després de la privatització del PP d'Eduardo Zaplana que posteriorment va obligar a rescatar l'equipament.

Dins del PSOE Montón han dut a terme diferents tasques com ara la de secretària general adjunta del grup parlamentari socialista, vocal de la Comissió Executiva Federal del partit o coordinadora federal de l'Organització Sectorial de Participació Ciutadana de la formació.

El nomenament, que serà efectiu dijous amb la presa de possessió, es produeix després que l'exconseller basc de Salut Rafael Bengoa hagi rebutjat l'oferiment del president socialista.