La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat avui que "hi haurà reunió" entre el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, el dia 21 a Barcelona i ha subratllat que el govern d'Espanya és també de Catalunya: "Estem al nostre país", ha dit.

En una entrevista a la Ser, Calvo ha descrit la celebració del Consell de Ministres de divendres a Barcelona com "una visita a una comunitat autònoma", i ha insistit que la reunió s'ha de produir per lleialtat i cortesia institucional i emmarcar-se dins la normalitat.

"El govern d'Espanya va a Espanya, que és Catalunya i farem la nostra feina quotidiana", ha afirmat la vicepresidenta, que ha incidit en la necessitat de complir l'article 2 de la Constitució, que consagra la unitat d'Espanya i garanteix a la vegada el dret a l'autonomia.

Ha destacat que l'executiu espanyol defensa l'equilibri entre els dos conceptes, perquè la Constitució estableix els dos, i ha reiterat que no serà una trobada de caràcter "dual" entre dos governs, perquè "el Govern d'Espanya és també de Catalunya".

Calvo ha qüestionat a qui volen l'"excepcionalitat constant" perquè els convé per als seus interessos en al·lusió tant als independentistes catalans com l'expresident del Govern José María Aznar. Segons ha criticat, Aznar convida tots els dies a incomplir la Constitució i ho fa darrere d'un partit que ha estat "nuclear" en els 40 anys de democràcia.

"Ens sorprèn", ha advertit, després d'argumentar que "complir la Constitució és complir-la sencera: la unitat de l'Estat i el dret a l'autonomia". "La nostra Constitució no permet suspendre l'autonomia", ha puntualitzat. I ha insistit: "Som Govern de tots els espanyols, però entenem molt bé l'estructura del país".