Cap sorpresa. Així s'ha manifestat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell en conèixer la decisió del Tribunal Suprem de revocar el 100.2 que li va concedir la junta de tractament del centre penitenciari de Mas d'Enric. "La competència sobre el 100.2 és de l' Audiència provincial, però el Suprem l'assumeix per poder revocar-me'l. No em sorprèn, d'aquest tribunal no espero justícia, sé que és venjança", ha afirmat a través  de Twitter.

El Tribunal Suprem ha establert que és l'òrgan que ha de decidir sobre els permisos del presos polítics, de manera que obre la porta a suspendre el 100.2 a la resta. L'Alt Tribunal s'ha pronunciat després que el jutjat de vigilància penitenciària de Lleida traslladés aquesta qüestió al Suprem.

Wad-Ras

El pronunciament del Suprem arriba arriba quan la situació dels independentistes presos ja ha canviat perquè des de la semana passada es troben en tercer grau. A més, Forcadell va ser traslladada el 15 de juny de la presó de Mas d'Enric a la presó de dones de Barcelona Wad- Ras, que és qui li ha concedit el tercer grau.