L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez ha sortit aquest dissabte a primera hora de la tarda de la presó de Lledoners amb el primer permís penitenciari que obté després d'haver acomplert una quarta part de la condemna.

Sànchez ha sortit de la presó nou dies després que agafés el primer permís de 48 hores el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. Tots dos han estat condemnats a nou anys de presó i porten empresonats dos anys i tres mesos.

Jordi Sànchez surt Lledoners - Sergi Alcàzar

"Començo el primer permís de 2 dies per estar amb la família. Un permís no és la llibertat, és un parèntesi de 48 hores després de 19.944 hores de presó", ha indicat Sánchez a la xarxa després d'abandonar el recinte penitenciari.

El dirigent de la Crida ha sortit de Lledoners acompanyat de la seva dona i d'una filla.

Sànchez i Cuixart tenen dret a poder gaudir de 36 dies de permís anuals, amb un màxim de set dies consecutius, mentre romanguin en el segon grau penitenciari en què la Generalitat els ha classificat.

A més d'haver complert una quarta part de la condemna, els presos que poden accedir a aquests permisos han de demostrar bona conducta dintre el centre penitenciari i una actitud que faci preveure que tornaran a la presó.

Jordi Sànchez surt Lledoners - Sergi Alcàzar

Els Jordis són els primers dels set líders independentistes a la presó que podran gaudir de permisos penitenciaris.