1. El vot exterior, al jutjat

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, presentarà aquest dimecres tot el plec de mesures judicials per mirar d'aclarir la polèmica del vot exterior del 27S. Els serveis jurídics de la Generalitat han estudiat el conjunt de casos denunciats. Una casuística que ha servit per bastir les demandes judicials i administratives perquè, en la mesura que sigui possible, es pugui rescabalar del perjudici de no haver pogut exercir el dret a vot.

2. El jurament del PP

"Defensar la unitat d'Espanya i la unitat dels catalans enfront dels que volen dividir la nostra societat". Aquest és el jurament que els 11 diputats del PP van pronunciar per agafar l'acta de diputat.

3. Chacon i Lawrence d'Aràbia

Molts dels veterans del consell nacional del PSC comparen l'actitud de Carme Chacón amb Pere Navarro amb una de les escenes més emblemàtiques de la pel·lícula Lawrence d'Aràbia. En l'escena, en un atac a una columna turca, Lawrence branda la daga i esperona les seves tropes al crit de "sense presoners!". Carme d'Aràbia.

4. Senyeres a la policia espanyola

Sorpresa en les furgonetes de la Unitat d'Intervenció Policial del CNP que cobria l'escorcoll dels despatxos de Jordi Pujol Ferrusola al carrer Ganduxer. Als retrovisors de l'interior hi penjava una senyera. Els agents però van demanar a El Nacional que no interpretéssim coses que no són. "Es nuestra bandera, venimos de Aragón", va advertir un dels comandaments.

5. Método 3 s'ho mira

L'espectacular desplegament del Cos Nacional de Policia per escorcollar els despatxos de Jordi Pujol Ferrusola al carrer Ganduxer ha tingut un espectador d'excepció: Francisco Marco, l'exdirector de l'agència de detectius Método 3. Marco no hi era com a part tot i que una gravació registrada per la seva agència -la de la conversa al restaurant La Camarga entre Alicia Sánchez-Camacho i Maria Victoria Álvarez- va originar el cas Pujol. Simplement, Marco viu just en l'edifici del davant de les oficines de Jordi Pujol Júnior. Fins i tot, va enraonar una estona amb els periodistes de guàrdia.

6. Militars que demanen mà dura

Nova petició a Change.org per tal de tallar "la deriva independentista". Aquest cop la promou, el general de Divisió Rafael Dávila, una de les veus més reconegudes entre els militars a la reserva. La petició és a punt d'arribar a les 1.500 signatures.

7. El policia d'Olot, la llegenda

El policia d'Olot que va multar el cotxe de la Guàrdia Civil en el registre de l'ajuntament de la capital garrotxina és diaca. A més, canta gospel. Dues característiques que han fet enfurismar diversos fòrums a internet.

8. Jordi Borràs escriu sobre SCC

El fotoperiodista Jordi Borràs, especialitzat en la memòria gràfica de l'extrema dreta a Catalunya, ha de lliurar aquest dissabte a impremta el seu nou llibre. Aquesta vegada, Borràs explica els orígens, la història i els detalls de l'entitat unionista Societat Civil Catalana.

9. Vilarrubí, sense caixa forta

El vicepresident institucional del Barça, Carles Vilarrubí, ha estat una de les víctimes dels escorcolls pel cas Pujol. Els agents de la UDEF li han rebentat la caixa forta.

Postres de Músic

La Falange crida a les armes. Els números de James Bond i, fem-ho fàcil, un carril per als tancs a la Diagonal: