L'expresidenta de Càritas Catalunya Carme Borbonès ha estripat el carnet de Partit Demòcrata (PDeCAT), segons ha pogut saber l'ACN. Propera a Germà Gordó i membre del corrent Nova Convergència —que lidera l'exconseller de Justícia—, Borbonès ha comunicat la baixa enviant una carta a l'expresident de la Generalitat i president del partit, Artur Mas, de qui també n'és molt propera.

Borbonès ha tingut una llarga trajectòria en el món associatiu, social i educatiu. Presidenta de Càritas des del 2004 fins el 2016, és doctora en Pedagogia i catedràtica des de 1971 a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Rovira i Virgili.

Cinc baixes

Aquesta és la cinquena baixa que té lloc al partit en una setmana. La primera va ser Teresa Pitarch, que va seguir les passes de l’exconseller Gordó en decidir marxar del partit després que la coordinadora general, Marta Pascal, va reclamar-li que deixés l’escó arran la decisió del TSJC d’investigar-lo pel cas 3%.

Pitarch, estreta col·laboradora de Gordó a la plataforma Nova Convergència, presideix la comissió econòmica del partit després que el passat mes de gener va obtenir un 22,5% dels vots en les primàries per ocupar el càrrec.

Al dia següent de la baixa de Pitarch, dos membres més del PDeCAT també van anunciar que deixaven la formació. Per una banda, Jordi Miró, fins ara director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa i d'altra, Jesús Marín, exalcalde de Canet de Mar pel PDeCAT.