El Tribunal Suprem decidirà sobre els permisos dels presos polítics per l'article 100.2 i ja ha tombat el que tenia Carme Forcadell. Davant la decisió de l'Alt Tribunal, el president Carles Puigdemont ha reaccionat amb contundència i ha qualificat de vergonya absoluta l'acord fet públic aquest matí.  El Suprem, igualment, ha establert que els recursos del fiscal suspendran automàticament  aquests permisos.

Puigdemont considera que es tracta "d'una injustícia sobre una altra injustícia, que compromet encara més l'actitud espanyola sobre l'estat de dret". El president envia tot el seu suport a Forcadell i a la seva família.

 

Carme Forcadell Wad Ras tercer grau ACN

Forcadell té el tercer grau. Foto: ACN

Tercer grau

Forcadell, com la resta de presos polítics, té el tercer grau des de divendres passat, després que el Departament de Justícia avalés els informes de les juntes de tractament de les presons. Prèviament tots ells havien gaudit dels permisos previstos a l'article 100.2 per treballar, fer voluntariat o atendre familiars. El jutjat de vigilància penitenciària de Barcelona ha anat tombant els recursos presentat per la fiscalia contra aquests permisos. El cas, però, ha arribat al Suprem, després que el jutge de vigilància penitenciària de Tarragona enviés a l'Alt Tribunal el recurs del ministeri fiscal.