El diputat de la CUP Carles Riera es perfila com el nou cap de llista de la formació per la circumscripció de Barcelona a les eleccions catalanes del 21D, segons han indicat fonts de l'organització anticapitalista. Militant d'Endavant-Osan, una de les dues organitzacions amb més pes dins la CUP, compta amb el suport suficient dins l'actual secretariat nacional com per ser proposat com el nou cap de llista per Barcelona i, en conseqüència, també com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Amb Riera s'apunta també com a futurs integrants de la llista la regidora per Barcelona Maria Rovira, Pilar Aragonès, Mireia Caldera i Xavi Generó. Es tracta d'una candidatura on Endavant ha aconseguit molt pes, en detriment de Poble Lliure, la qual cosa està provocant tensions dins de les files cupaires.

Encara que la CUP disposa d'una normativa interna molt estricta que prohibeix als diputats tornar a ser candidats en unes eleccions catalanes més d'una legislatura, Riera es beneficia d'una interpretació "oberta" segons la qual si han ocupat l'escó menys de mitja legislatura poden tornar a figurar en les llistes.

Riera, en concret, ocupava el lloc número 11 a la llista de Barcelona de les eleccions del 27S i va assumir l'escó a l'octubre del 2016 en substitució de Pilar Castillejo, pel que únicament ha estat diputat durant un any.

Boya i Natàlia Sànchez

El mateix argument servirà perquè la diputada aquesta legislatura Mireia Boya encapçali la llista de la circumscripció de Lleida, segons les fonts consultades. Pel que fa Girona, es perfila el nom de la regidora de Figueres Natàlia Sànchez com a número u.

Des de la CUP prossegueixen les converses amb l'exlíder de Podem Albano Dante Fachin, després d'abandonar el seu expartit i crear la plataforma Som Alternativa, de cara a la possibilitat que pugui concórrer en les llistes de la formació anticapitalista i independentista. La CUP, també, manté contactes amb Procés Constituent, que és la formació que lidera la monja Teresa Forcades, a fi d'explorar un acord electoral. Han de tancar les quatre llistes electorals abans de divendres, quan finalitza el termini per a registrar les candidatures.