La CUP decideix aquest dissabte si finalment concorren a les eleccions europees de l'any que ve. En aquest context, el diputat cupaire Carles Riera ha assegurat que "Anna Gabriel seria una excel·lent opció" si finalment la formació optés per participar en els comicis europeus. Així ho ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3, tot i que també ha subratllat que "de moment, no hem arribat a aquest punt".

Riera ha assegurat que "no hem parlat de candidats o candidates ni de coalicions. Dels qui defensen anar a les eleccions, hi ha qui ho defensa amb un tipus de coalició o una altra". "Estem en la fase de decidir si no s'hi va com sempre o si ateses les circumstàncies actuals, s'hi va", ha constatat.

D'aquesta manera, preguntat per si Anna Gabriel seria candidata, Riera ha exposat que "seria una excel·lent opció". "Ella està a disposició del moviment. És lleial i disciplinada" i ha afegit que "si es decideix no anar-hi, ella seguirà fent la feina que està fent davant de les Nacions Unides a Ginebra, i si es decideix anar-hi, ella està a disposició, tan si ha d'encapçalar llista com si no. És una persona transparent".