El president Carles Puigdemont s'ha pronunciat amb contundència després que s'hagi conegut que Andrés Betancor, un dels membres de la Junta Electoral Central que va resoldre en contra de l'independentisme un munt de qüestions, estava a sou de Ciutadans com a assessor. "Això és molt greu", ha sentenciat Puigdemont a Twitter.

"Aquest personatge a sou de Ciudadanos ha resolt en contra nostra, ha perjudicat els nostres drets fonamentals pel mateix partit polític que ens denunciava", ha denunciat Puigdemont en referència, entre d'altres, a l'acord de la JEC que el va excloure de la candidatura a les eleccions europees, decisió que després va revocar el Tribunal Suprem.

Puigdemont carrega contra el partit que ara lidera Inés Arrimadas, formació que precisament presideix la comissió del Parlament Europeu que n'ha de resoldre el suplicatori.

Andrés Betancor va renunciar al seu càrrec a la JEC al juliol. Junts per Europa va presentar una querella per delicte de prevaricació administrativa contra Betancor pel vet a la candidatura de Puigdemont. Precisament, ha recordat que són els mateixos que posteriorment es van negar a enviar al Parlament Europeu la llista completa dels membres escollits i van eliminar els seus noms de la llista, també els de Comín i Ponsatí.

Per tot això, Puigdemont recorda que porten temps i diners perduts per defensar els seus drets davant d'Europa i ara es constata "que hi havia informació manipulada on les autoritats espanyoles van mentir, també a Eruopa, sota la presidència de Tajani". Antonio Tajani, aleshores president de l'Eurocambra, és un polític italià proper a Berlusconi que s'ha declarat en contra del moviment independentista català reiteradament: "Si Catalunya s'independitza, es mor".