"Tothom diu que els suspendran, però si ho fan s'equivocaran". Així s'ha mostrat el president a l'exili i candidat a les eleccions europees​, Carles Puigdemont, sobre la possibilitat que el Congrés suspengui els presos polítics catalans diputats al Congrés i al Senat. "El reglament del Congrés parla explícitament de suplicatori. Tenim un buit que sembla que incomoda totes les parts".

D'altra banda, Puigdemont ha exposat que "ahir els vaig veure feliços", amb referència als seus companys, tot i que també ha reconegut que "políticament em va semblar molt trist que hi hagués aquella rebequeria", en relació amb els crits i cops de peu que hi van haver al Congrés mentre els diputats prometien el càrrec.

El president ha insistit unes quantes vegades en el fet que espera "que el Congrés sàpiga fer valer el seu poder". Puigdemont ha comparat la situació dels diputats a la Cambra Baixa amb la seva i ha matisat que ell està "suspès per una decisió de la Mesa del Parlament". "No en vull fer una polèmica innecessària. Defensaré els meus drets fins al final", ha insistit.

Sobre el seu veto a participar en el debat electoral per a les europees de TVE, el president a l'exili ha assegurat que el deixa en "desavantatge", i ha constatat que avui acabaran de decidir què faran i qui hi anirà. Malgrat tot, ha volgut subratllar que "en compliment de la llei jo no hauria de tenir cap problema per trepitjar qualsevol sòl".

Puigdemont, que ha dit que estava "serè i tranquil", s'ha mostrat "convençut" que se'l veurà en un escó del Parlament Europeu. També ha insistit que no "ens sobra cap vot", i ha remarcat que "el que no fem a Catalunya no ens ho farà ningú més".

Preguntat per la primera mesura que aplicaria en cas de sortir elegit, el president a l'exili ha explicat que "tindrà a veure amb la llibertat i l'autodeterminació".