Carles Puigdemont, actualment eurodiputat, no descarta presentar-se per revalidar el càrrec. En una entrevista a RAC1, Puigdemont ha afirmat que el més probable és que es presenti a les eleccions europees del pròxim 2024. "Si m'hagués de presentar avui diria que sí i probablement aquesta serà la decisió. Queda molt de camí fins llavors", ha sentenciat aquest dijous. 

Al llarg de tota l'entrevista, Puigdemont s'ha mostrat com un gran defensor de l'europeisme i malgrat la sentència negativa per a l'independentisme del passat dimecres per part del Tribunal General de la Unió Europea, ha demanat no caure en discursos antieuropeistes. "Si avui soc aquí és gràcies a Europa. Si ens podem defensar exercint drets que se'ns serien negats a l'Estat espanyol, és per Europa", ha subratllat.

Preguntat per si inclouria Clara Ponsatí a la llista, Puigdemont ha avisat que no serà "compatible" si representa els "marges" de l'independentisme i ha defensat reprendre "el carril central". Justament, a la roda de premsa posterior a conèixer-se la sentència del TGUE, les discrepàncies de Ponsatí amb el projecte de l'independentisme a l'exili van quedar marcades

 

El govern espanyol: masovers del deep state

Preguntat pels comicis més pròxims Puigdemont ha assenyalat que tant amb una victòria de la dreta com de l'esquerra espanyola, no difereixen massa per a Catalunya. "No és problema de PP o PSOE, és un problema d’Espanya", ha exposat i ha afegit: "Jo vull negociar amb l’Estat, no el govern espanyol. Perquè el govern espanyol, en especial si és d’esquerres, no és més que un masover. Tot el que invertim a pactar amb el masover no serveix de res, s’ha de pactar amb la propietat, el deep state". 

Des d'aquesta perspectiva s'ha mostrat reticent a oferir el suport de Junts per Catalunya per una possible investidura de Pedro Sánchez davant un hipotètic govern PP-Vox. "Quatre anys més tard algú confia en el senyor Pedro Sánchez?", ha preguntat Puigdemont. Ell mateix ha respost apuntant: "Sí, ha donat 12 indults. S'ha acabat, que més ha fet? Poquíssim. La inversió creix? Els trens van millor? La llengua estar millor? Per tant, el balanç és catastròfic". 

Preguntat per la crida a l'abstencionisme d'una part de l'independentisme, Puigdemont ha afirmat: "Jo no he vist mai el camí a la independència a través de l’absència. Jo per desgràcia seré abstencionista, alguna gent que pot no ho farà". Ha fet una crida a la unitat independentista, la qual no necessàriament ha de venir dels partits, sinó de la societat civil.