Caixa o faixa, 1-O o 155, democràcia o repressió, Coripe o Puigdemont. Des de Junts per Catalunya plantegen les eleccions de diumenge com un plebiscit entre l'intent de "callar-nos, criminalitzar-nos i deshumanitzar-nos" o "la lluita per la conquesta dels drets i llibertats des de la no violència i l'empoderament ciutadà". Així s'ha expressat l'últim dia de campanya Carles Puigdemont, en connexió des de Waterloo a la seu de JxCat, on l'acompanyaven Quim Torra, Laura Borràs i Jaume Alonso Cuevillas. 

Que el PP i Cs hagin decidit impugnar a la Junta Electoral la candidatura de Puigdemont a les europees ha donat ales a JxCat en aquesta embranzida final cap a les eleccions generals de diumenge. Els seus líders adverteixen els indecisos del risc que d'aquí a un mes, quan se celebrin els comicis europeus, l'Estat espanyol acabi impedint poder votar la llista de l'expresident. Per això, conviden a no esperar-se, "a no reservar el vot", i agafar la papereta de JxCat demà passat, perquè "la millor manera de no deixar-se trepitjar és votant aquells a qui no volen que voteu". Puigdemont ho té clar, "són capaços d'apartar-nos". 

"Ara ho podem fer, al maig no sabem si els tripijocs de la justícia espanyola aconseguiran apartar-nos, per això la millor resposta és el vot a JxCat", ha sentenciat Puigdemont. I ho ha condensat en una frase encara més gràfica, "que a tots aquells qui ens volen apartar se'ls glaci el somriure", com ja va passar, diuen, el 21-D. L'expresident ha esperonat l'electorat amb una pregunta que ell mateix ha respost, "diumenge els hem de donar la raó o els hem de deixar amb un pam de nas? Jo proposo que els deixem amb un pam de nas". 

L'acte d'aquest divendres ha comptat també amb la presència del president de la Generalitat. Quim Torra ha demanat el vot per la candidatura que encapçala Jordi Sànchez des de la presó. Ho ha fet desitjant "molta sort a l’independentisme en general i a JxCat en particular".