L'Institut d'Estudis Catalans defineix l'omnipresència com la qualitat de ser present arreu al mateix temps. I això és el que farà Carles Puigdemont durant la campanya que arrenca aquest dijous per a les eleccions municipals i europees del 26 de maig. Cada dia serà, com a mínim, a dos països diferents. El cap de llista de Junts per Catalunya a Europa trepitjarà diversos països del vell continent: Eslovènia, Alemanya, el Regne Unit i Bèlgica. I serà a Madrid i Catalunya a través de videoconferències. 

La campanya durà per lema Persistim i guanyarem! i focalitzarà el missatge a evidenciar que tant l'expresident com els exconsellers que l'acompanyen als primers llocs de la llista, Toni Comín i Clara Ponsatí, són ciutadans lliures que poden moure's arreu d'Europa excepte a Espanya. Els seus viatges durant els propers quinze dies serviran per trobar-se amb catalans residents a Europa, per fer visibles aliances amb altres partits a nivell internacional, per persistir en la internacionalització de la causa catalana i per deixar clar que l'independentisme avala com ningú la idea d'una Europa unida sense la qual, l'exili probablement no seria possible. 

Més enllà de voltar pel continent, Puigdemont connectarà cada dia de campanya, al vespre, amb un míting de JxCat, aprofitant els actes que s'organitzen per a les eleccions municipals, que se celebren el mateix dia que les europees, d'aquí a tres diumenges. Així, per exemple, començarà amb el gran míting d'inici de campanya d'aquest dijous a Barcelona -on també participaran Torra i Mas- i anirà recorrent -telemàticament- el territori català, passant per L'Hospitalet, Granollers, Mataró, Manresa, Valls, Vic, Amposta o Terrassa. 

Puigdemont serà a Madrid

Des de JxCat recorden que a Puigdemont se'l podrà votar arreu d'Espanya, perquè les europees són de circumscripció única. Per això, hi haurà impresa la seva cara a les paperetes de fora de Catalunya. I no només això. La candidatura ha organitzat un acte a Madrid en el qual intervindrà l'expresident, així com el seu advocat (i substitut) Gonzalo Boye. 

JxCat torna a fiar-ho tot a la carta Puigdemont, ara amb més força.