Carles Puigdemont interpel·larà directament al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el debat que se celebra aquest dimecres al Parlament Europeu, en el qual Sánchez farà balanç sobre la presidència espanyola del Consell de la UE i posteriorment, prendran la paraula els portaveus dels grups així com els eurodiputats que ho hagin sol·licitat, com és el cas de Puigdemont, que consta a la llista d'oradors. Un cop acabi la intervenció de l'eurodiputat, Sánchez podrà contestar-li tant a ell com a la resta d'eurodiputats que participin. Serà, per tant, el primer cop que coincideixin Puigdemont i Sánchez, en un debat en el qual una de les principals incògnites és si farà referència a la llei d'amnistia davant les previsibles crítiques de l'oposició sobre la mesura.

A banda de Puigdemont, també intervindran en el debat els eurodiputats d'ERC, Diana Riba i Jordi Solé, l'eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la representant del PP, Dolors Montserrat, i l'eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé.

Pedro Sánchez, al debat de l'Eurocambra

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assisteix aquest dimecres al debat de l'Eurocambra a Estrasburg, per fer balanç sobre la seva presidència a partir de les 10:30 hores. Una compareixença que estava prevista pel mes de juliol, però finalment la convocatòria de les eleccions del 23-J va fer que es posposés fins ara. Malgrat que l'objectiu principal no és un altre que reivindicar els resultats del treball fet durant aquests mesos per part de la presidència espanyola del Consell de la UE, a La Moncloa són plenament conscients que la llei d'amnistia serà una de les qüestions que alguns dels líders de grups parlamentaris i eurodiputats vulguin portar a col·lació durant el debat. En aquest sentit, les fonts incideixen que serà Sánchez qui decideixi els termes en els quals els respon a les inquietuds o crítiques que puguin plantejar arribat el moment, al mateix temps que defensen que Sánchez està sempre preparat per abordar qualsevol qüestió que pugui sorgir, inclosa aquesta, que tanta polèmica ha generat.

Fonts del govern espanyol avancen que el cap de l'executiu, que va viatjar dimarts a la tarda a Estrasburg i que es reunirà abans del debat amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, destacarà els esforços realitzats per Espanya en aquest període per tancar alguns acords comunitaris i avançar en uns altres que es poden culminar pròximament. Pel que fa a una possible trobada amb Carles Puigdemont, les fonts del govern espanyol apunten que no està previst. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!