El president Carles Puigdemont ha afirmat que seria "un bon senyal" que l'estat espanyol permetés la seva investidura. En declaracions als mitjans abans de reunir-se amb l'alcalde de Dublín, Puigdemont ha assegurat que "seria un senyal del respecte a la democràcia" que l'Estat permetés que "el candidat que el Parlament de Catalunya volia investir ho fos". "No perdo mai l'esperança", ha dit coincidint amb el primer aniversari de la suspensió del ple en què es preveia la seva investidura. D'altra banda, el president a l'exili ha defensat que el seu testimoni "hauria de ser escoltat" en el judici de l'1-O. De moment, Puigdemont no ha rebut cap notificació oficial al respecte, però creu que "seria estrany" que el Tribunal Suprem no acceptés un testimoni "en primera persona" dels fets que es jutjaran.

Sobre l'imminent trasllat dels líders independentistes empresonats a Madrid, Puigdemont ha promès que "multiplicaran els seus esforços" per "amplificar la denúncia" pel judici a Europa.

Puigdemont ha celebrat poder mantenir una reunió amb l'alcalde de Dublín, Nial Ring, després d'haver rebut "mostres de suport" d'aquesta institució que va hissar la senyera en solidaritat amb Catalunya el gener del 2018.