El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest matí al programa radiofònic El Món a Rac 1 que no canviaran el nom de la conselleria d'Exteriors, dirigida per Raül Romeva, ni aquest deixarà de ser conseller. S’ha mostrat contundent en aquest sentit i ha assegurat que “no posarem típex on diu Afers Exteriors”, després de la suspensió de la conselleria per part del Tribunal Constitucional.

Segons el president el Govern està aplicant un programa de govern “escollit pel Parlament”, fruit d’unes eleccions “no impugnades per ningú” i on hi concorrien amb un programa electoral “no impugnat per ningú”. Per tant, el cap de l’Executiu català ha reiterat que “anem a fer un Estat independent”, que és el que “molta gent vol que fem”.

El president té clar que el procés no s'atura. "Tirem milles. Anem fent. Anem passant. No ens aturarem", ha assegurat Puigdemont. I també ha volgut deixar clar que l'objectiu és seguir el termini i que es pugui fer en 18 mesos, però també ha reiterat que "tampoc en serem presoners".

No veu un referèndum

“M’agradaria”. Així ha respost Puigdemont a un possible referèndum per a Catalunya pactat amb l’Estat. Tot i això, ha assegurat que no veu aquesta possibilitat. El president ha remarcat que si ara que hi ha un partit “que fa aquesta proposta”, ja han “dit que no”, encara és més difícil que abans. Ha valorat positivament, però, que Podemos “hagi anat fins al final” amb la seva proposta electoral.

Pressupostos, “ens entendrem”

El president també ha assegurat que “ens entendrem” per aprovar els pressupostos amb la CUP i ha volgut fer extensiva la proposta, assegurant que espera “que algun altre partit s’hi sumi”. En aquest sentit s’ha referit directament a Catalunya Sí que es Pot i ha assegurat que faran “esforços” per tenir una “àmplia sintonia” perquè “no volem excloure ningú”.

La consulta del BCN World

El macrocomplex d’oci BCN World fa temps que porta cua. El president també s’hi ha referit a la ràdio avui i ha assegurat que és molt “conscient que és un projecte delicat”, però ha matisat que “el projecte que tenim avui no és el BCN World” perquè ja no té “les dimensions que es preveia”. La part més polèmica del projecte era la part destinada al joc, tot i això, el president ha recordat que ara “el joc és només el 6%” del complex.

També s’ha tornat a referir a la consulta pel projecte, i al debat de si ha de ser només al territori o a tot Catalunya, tal com defensa el vicepresident Oriol Junqueras. Tot i això, Puigdemont no ha volgut augmentar la tensió dins el seu govern, en aquest sentit ha assegurat que “ha de votar bàsicament el territori” però que també “hem d'escoltar-lo per si ha de ser més àmplia".