Per raons òbvies, no poden participar a les grans mobilitzacions convocades a Catalunya i Madrid per protestar contra el judici al procés, però no es quedaran quiets. Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig trepitjaran fins a sis ciutats europees al llarg de la setmana vinent. Passaran per Alemanya, Països Baixos, Luxemburg, Noruega i Bèlgica. Hi protagonitzaran un seguit d'actes de formats diversos, entre col·loquis, conferències, entrevistes, debats i compareixences. 

Puigdemont torna a Berlín

Allà va saber que es convertia en un ciutadà lliure a Europa. El 25 de març de l'any passat, Puigdemont va ser detingut i empresonat a Alemanya, durant 11 dies. Va ser el temps que va necessitar la justícia alemanya per decidir que no l'entregaria a Espanya perquè fos jutjat per un delicte de rebel·lió. Des d'aquell dia, van passar quatre mesos més fins que el jutge Llarena va optar per retirar l'euroordre contra ell en saber que el Tribunal Regional de Schleswig-Holstein només l'extradiria per malversació. I això desmuntava la causa contra la resta de líders independentistes.

El matí de dimarts vinent, dia 12 de febrer, poques hores després que hagi arrencat el judici, el president Puigdemont tornarà a trepitjar Berlín sis mesos després de tot allò. Hi oferirà una roda de premsa als mitjans de comunicació a la Delegació del Govern a Alemanya. 

L'endemà a les 8 del vespre, el president participarà en una entrevista-col·loqui a la Universitat de Groningen -als Països Baixos- sota el títol 'An independent Catalonia?', amb el professor especialista en Relacions Internacionals i Dret Europeu i Internacional, Tim Huiskes. 

I encara un acte més, aquest ja a Brussel·les, on divendres Puigdemont conversarà sobre el seu llibre 'La crisi catalana, una oportunitat per a Europa', a la Fira del Llibre de la capital belga. 

Ponsatí i Puig a Colònia, Luxemburg i Bergen

L'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí serà dimarts a la tarda a Bergen -Noruega-, per participar en un debat sobre la situació després de l'1-O, que organitza l'ANC. 

Demà serà el torn de l'extitular de Cultura. Lluís Puig se sumarà, al matí, a la manifestació que l'Assemblea ha convocat a Colònia. A la tarda serà el convidat d'una tertúlia sobre el Consell de la República, una activitat que repetirà dijous al Centre Català de Luxemburg.