El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha estat el convidat d'honor d'un debat que s'ha organitzat a Sindelfingen, a Alemanya. En una sala plena de gom a gom, el president a l'exili ha estat rebut amb forts aplaudiments i crits de "president, president!".

Puigdemont ha explicat als assistents que les enquestes afirmen que el 'sí' a la independència de Catalunya guanyaria en un referèndum acordat amb l'Estat espanyol, però mai el pactaran de bona voluntat, en la mateixa línia ha subratllat que Espanya "no respecta" els catalans.

Puigdemont Stuttgart @josepalay

Els assistents no han parat d'interrompre el president català amb aplaudiments i aquest els ha recordat que "hi ha dos milions i mig de catalans que es volen donar de baixa d'Espanya" i que la resposta de l'Estat és la "violència i la repressió".

El president català també ha volgut deixar clar que amb Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol no hi ha hagut canvis respecte quan el president era Mariano Rajoy: "tenen la mateixa recepta per a nosaltres: Zero negociació i tot repressió".

Finalment, ha fet referència a l'operació policial d'aquest dilluns en que la Guàrdia Civil va detenir nou independentistes i va realitzar 10 escorcolls: "Zero pistoles, zero explosius. És un fake. A Catalunya no hi ha terrorisme i portem 8 anys manifestant-nos pacíficament per la independència".