"Tenien ganes de treure pit i sembrar la por". Així ha explicat el fotoperiodista col·laborador d'El Nacional Carles Palacio el moment que va viure dimecres passat quan va ser detingut acusat de suposats desordres públics en el tall de vies de l'AVE que hi va haver l'1-O del 2018 per reivindicar el primer aniversari del referèndum. "Les fotos que ens van ensenyar són captures de pantalla de les imatges captades per les càmeres d'Adif" i ha afegit que "en aquestes hi apareixen altres persones. No sé quin criteri van escollir per fer les detencions".

Palacio, que ha repetit que no va declarar, va estar treballant dimecres al matí en les detencions que la policia espanyola va dur a terme. "Vaig acabar de cobrir la primera jornada i vaig anar a dinar amb en Jordi Borràs", ha relatat. "Quan vam sortir, ells van anar per un costat i jo anava cap a casa per fer un buidatge de les fotos", ha comentat. "Van venir tres persones per darrere, em van identificar, em van ensenyar la placa i se'm van emportar amb el cotxe", ha explicat. 

"No em van dir per què em detenien. Em van dir que se'm diria a comissaria. No m'ho van dir fins que hi vam arribar", ha ressaltat. "El dia 1 d'octubre estava treballant. A les fotografies es veu que anava amb el braçal de premsa i amb la càmera", ha conclòs. 

Aquella mateixa tarda, també van detenir al nebot del president de la Generalitat, Quim Torra, i militant de la CUP Ernest Morell.