El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha tornat a desaprovar avui l'exsenador d'ERC Santi Vidal per, entre altres coses, haver dit que el Govern està fent llistes de jutges en funció de si són o no independentistes, i ha negat que s'estiguin duent a terme aquest tipus de procediments.

"Em parlen d'una persona que va estar vinculada quatre mesos a la Conselleria de Justícia quan jo no era conseller i que, en aquest temps, no va fer tantes coses com se li atribueixen", ha replicat Mundó en resposta a sengles interpel·lacions al ple del Parlament de la diputada del PSC Rosa Maria Ibarra i del diputat de C's Carlos Carrizosa sobre les declaracions de Vidal.

El conseller ha reptat l'oposició a "presentar qualsevol jutge que hagi estat entrevistat per la seva ideologia" per part d'algun membre del govern català, i ha criticat que tant el PSC com C's acusin l'executiu català de parlar només del procés sobiranista però centrin les seves intervencions al Parlament precisament en aquest tema i no en uns altres.

La llista de Madrid

"L'única llista de jutges que coneixem és la que va fer un diari de Madrid assenyalant 33 jutges per com pensaven", ha afegit Mundó en al·lusió a la portada d'un diari en què va aparèixer la fotografia dels DNI de jutges sobiranistes, i ha defensat que el Govern treballa amb escrupolós respecte a la llei.

Ibarra ha criticat Mundó per "tirar pilotes fora" i no donar explicacions precises sobre les declaracions de Vidal, i Carrizosa ha assegurat que és un conseller fotofòbic per treballar amb obscurantisme que està tractant de construir una administració de justícia netament sobiranista.

Mundó ha acusat l'oposició de mentir constantment per intentar que cali en la societat catalana el missatge que el Govern català no treballa legalment –"però una mentida repetida mil vegades no és veritat, sinó que és mil vegades mentida"–, i ha instat a deixar d'atacar sense motius l'executiu català i ajudar-lo a exigir a l'Estat millorar l'administració judicial a Catalunya.