L'històric diputat del PDeCAT i de CiU al Congrés, Carles Campuzano, ha trencat el carnet del partit, segons ha avançat El Periódico. Aquesta decisió confirma la voluntat de Campuzano d'apostar pel nou projecte del catalanisme moderat del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), que pretén aglutinar el sector sobiranista contrari a la via unilateral.

Campuzano va entrar al món de la política a través de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i després de ser diputat al Parlament durant una legislatura, l'any 1996 va fer el salt a Madrid, on va ser diputat al Congrés fins l'any 2019. Un cop va deixar l'escó, Campuzano va ser nomenat director del Dincat.

L'exdirigent nacionalista ha confirmat la baixa del PDeCAT a través de les xarxes socials on ha assegurat que segur que el seu camí i el del PDeCAT es retrobaran "en el camí cap a la llibertat". Campuzano ha afegit que a la formació nacionalista hi deixa molts amics i companys "de causes compartides".

Aquesta decisió de Campuzano no és cap sorpresa dins del PDeCAT, ja que dissabte que ve el PNC, on també hi ha Marta Pascal, celebra el seu primer acte públic com a formació política.