Els més de 400 capellans i diaques dels diversos bisbats i congregacions catalanes que van fer públic el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre proposen ara una homilia per predicar a les misses de diumenge que ve. El text l'han difós aquest divendres i es pot llegir tal qual a l'hora del sermó o com a suggeriment per orientar-lo.

D'altra banda, els 22 mossens promotors de la Declaració sobre el Referèndum d'Autodeterminació han convocat aquest dissabte 30 de setembre un matí de reflexió i pregària sobre el moment polític a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona de les 11.30 a les 13.00, explica Catalunya Religió. 

El text de l'homilia és aquest:

"Aquest diumenge és molt diferent dels altres. Tots sabeu que hem estat convocats a un referèndum d'autodeterminació, i que la seva realització ha trobat molts obstacles. Més de quatre-cents preveres i quaranta diaques de tot Catalunya, de tots els bisbats i congregacions religioses, hem signat una declaració sobre aquest tema fonamentats en les paraules que el maig passat els nostres bisbes digueren ben clares: "Convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català". Més recentment, i precisament de cara al dia d'avui, ens van convidar a pregar per aquesta intenció i així mateix ho va fer la comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola dimecres passat.

Nosaltres "considerem legítima i necessària la realització d'aquest referèndum", i per això invitàvem "els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència". La nostra presa de posició, la fem pensant que, com sempre, l'Església del nostre país ha volgut estar "al servei del nostre poble", i molt especialment quan ha estat ultratjat en els seus drets fonamentals, tal com hem vist dissortadament en aquests dies.

Els cristians, i els preveres al capdavant, perquè creiem, com hem dit en l'oració introductòria, que Déu "mai no manifesta tant la seva omnipotència com quan perdona i es compadeix", volem tenir els mateixos sentiments que hem vist en Jesucrist. Sant Pau ens hi ha exhortat, i desitgem per a tothom, pacíficament, tot allò que "trobem en Crist de fortalesa d'ànima, d'amor que consola, de dons de l'Esperit, d'afecte entranyable i de compassió".

Només així podrem respondre amb promptitud a allò que Déu ens demani a cada moment, com el fill gran de la paràbola que acabem d'escoltar. Que sapiguem sempre fer la voluntat de Déu i respondre amb generositat a la nostra missió com a cristians i als nostres deures com a ciutadans del nostre país i del món. Catalunya, que té històricament unes arrels cristianes, també es mereix el dia d'avui l'aportació dels qui fem de la nostra fe l'estímul per a ser millors persones".