La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat avui que el trasllat dels nou líders independentistes presos a Madrid per al judici pel procés es porti a terme amb "serenitat", després d'insistir que aquest és el desig dels mateixos interns i "les seves famílies".

La consellera ha tancat la seva intervenció a la comissió de Justícia del Parlament amb una crida al "civisme", quan, ha assegurat, "queden hores perquè els presos surtin cap a Madrid" per ser jugats per uns delictes que, ha dit, "no han comès".

El Tribunal Suprem va notificar aquesta setmana a les defenses dels polítics presos que el trasllat cap a presons madrilenyes s'iniciarà demà, 1 de febrer, encara que ni el Departament de Justícia ni el Ministeri d'Interior, del qual depenen les presons de la resta de comunitats, han facilitat oficialment aquesta informació atesa la discreció amb què volen portar a terme l'operació, per evitar possibles incidents.

Amb tot, el Suprem estudia ara ajornar fins al pròxim 12 de febrer l'inici del judici pel procés, que inicialment tenia previst començar la setmana que ve, la qual cosa podria alterar el calendari que manegen el Ministeri i la Generalitat per al trasllat dels presos.

La sortida està prevista per a demà a dos quarts de set del matí des de Lledoners.