Davant l’ofensiva de Ciutadans contra els presos polítics, qüestionant que tinguin un tracte igual a la resta de presos, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha respost. “Quan fan això, realment creuen que estar a la presó és un privilegi?”, els ha preguntat la consellera durant la sessió de control d'aquest dimecres. Ha defensat que els dirigents polítics i socials empresonats estan rebent el mateix tracte que la resta de reclusos, malgrat no haver estat jutjats.

La diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha denunciat que els presos reben fins a 21 visites al dia per part d’autoritats. “La resta de presos també poden?”, ha interrogat la parlamentària unionista, que ha arribat a dir que el vicepresident Oriol Junqueras té un despatx a Lledoners i que podrien organitzar un autobús per a traslladar les autoritats.

Davant aquestes acusacions, Capella ha etzibat a Roldán: “El fet que moltíssim autoritats de Catalunya, Espanya i fora d’Espanya vulguin visitar-los constata que són presos polítics. Vostès mateixos reconeixen que són presos polítics”.