Les institucions catalanes no han respost aquest matí amb especial entusiasme a la convocatòria de l'habitual recepció de la delegació del govern espanyol per celebrar el Dia de la Constitució. La tristor de la representació institucional a l'edifici del carrer Mallorca ha contrastat amb el nivell que sí que ha registrat la recepció del cònsol general del Japó amb motiu de la celebració del natalici de l'Emperador, festa nacional d'aquell país.

A la crida del cònsol del Japó s'hi ha presentat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ho ha explicat per Twitter.

Pel que fa el Govern, hi ha enviat una consellera, la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que també ho ha penjat a les xarxes, i ha anat acompanyada del delegat de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.

Per contra, a la recepció pel dia de la Constitució ha representat al Govern de la Generalitat la directora d'Afers Exteriors, Maria Badia, i el departament d'Exteriors no ho ha penjat al Twitter ni tampoc a l'agenda del Govern.

De fet, per no haver-hi, no s'han presentat a la primera recepció d'Enric Millo com a delegat ni tan sols els màxim reponsables de PP ni Ciutadans, que acostument a ser habituals a la cita. El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, per un tema personal i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, perquè assisteix al congrés dels liberals europeus.