Cap dels partits sobiranistes, PNB, PDeCAT i ERC, han acudit dimecres a la reunió del pacte antigihadista. En la reunió, presidida pel seu titular, Juan Ignacio Zoido, i acompanyat pel secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, s'informarà als partits de les investigacions dels atemptats terroristes perpetrats a Catalunya l'agost passat. 

A la cita han acudit Adriana Lastra (PSOE), Rafael Hernando (PP), Miguel Gutiérrez i José Manuel Villegas (Ciudadanos), Cristian Brown (UPyD) i Rafael Mayoral (Podem), aquest últim en qualitat d'observador. A causa de les males condicions meteorològiques, derivades de la borrasca Bruno, qui tampoc han pogut acudir a la reunió ha estat Coalició Canària i Fòrum d'Astúries.

Aquesta és la primera reunió des de la convocatòria del pacte antigihadista el 21 d'agost, pocs dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van costar la vida a 15 persones i van ferir un centenar, i servirà per informar d'aquelles qüestions que no estiguin sotmeses al secret de la investigació judicial que dirigeix a l'Audiència Nacional el jutge Fernando Andreu.

També el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, comunicarà les mesures preventives activades des d'Interior, plantejarà "les possibles reformes que es puguin emprendre" i analitzarà el grau de coordinació de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra respecte als atemptats.