El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, ha assumit "part de la responsabilitat" i ha reconegut errors de previsió pel que fa a l'operatiu dels Mossos d'Esquadra de l'1 d'octubre al vespre, quan els agents van dispersar els manifestants. Això és el que han explicat els sindicats en sortir de la reunió que han mantingut durant més de dues hores a la Comissaria de les Corts per tal d'explicar com es va dissenyar i com va funcionar l’operatiu de commemoració de l’1-O. El director general dels Mossos, Andreu Joan Martínez, que va convocar la reunió després de la roda de premsa de dimarts, no hauria fet autocrítica de la mateixa manera, segons els sindicats.

David Miquel, des del sindicat SPC, ha dit que "Esquius ha assolit part de la responsabilitat dels errors que hi hagi pogut haver des del punt de vista operatiu" perquè la informació que tenien no va coincidir amb el que va passar. Per aquest mateix motiu considera que Esquius està reconeixent "implícitament una errada en els canals d'informació del dia 1 d'octubre".

Per la seva banda, Imma Viudes, del SAP, ha criticat que les explicacions del director general, Andreu Joan Martínez, han estat "similars" a les de la compareixença de dimarts, tot i que hauria "matisat alguna de les coses" i s'hauria "compromès a revisar algunes actuacions". En aquest sentit, Viudes ha dit que el seu sindicat vol "que algú assumeixi responsabilitats" perquè "ha faltat autocrítica".