La candidata de Vox a l'alcaldia de Jaén, María Salud Anguita Verón, originària de Lleida, va ser detinguda l'any 2009 al costat del seu marit per un presumpte furt en un supermercat, segons un atestat policial a què ha tingut accés Vozpópuli.

Com explica el diari, un vigilant de seguretat del supermercat va sorprendre a l'ara també vicesecretària d'implantació territorial a nivell nacional de Vox juntament amb el seu marit i la seva filla de tres anys "intentant sortir del comerç indicat sense abonar efectes propietat del mateix". Segons detalla l'escrit de denúncia, els articles sumaven "un valor total de 708,40 euros". La Policia va alliberar Anguita per no tenir un familiar a Granada capaç de fer-se càrrec de la seva filla, sent els fets d'una gravetat insuficient per privar-lo de la custòdia.

La candidata ha estat jutjada pel presumpte furt en el Penal número 3 de Granada, segons apunten fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.

Ella ho nega

La mateixa Salud Anguita ha negat tots els fets i fins i tot ha posat en qüestió l'autenticitat de l'atestat policial a Vozpópuli, mitjà al qual ha presentat una denúncia policial per assetjament.

En aquesta denúncia, Anguita lamentava que es difonguessin "informacions falses" sobre ella. En concret, criticava que una persona publiqués "part d'un document que pot ser part d'una diligència policial on figura el nom de María Salud Anguita Colomo, donant a entendre que és ella (María Salud Anguita Verón)". La dirigent de Vox expressava a més que "que tot això li està causant danys" i "que tot això està arribant a ser un assetjament contra ella" del particular denunciat.