A Badalona, la gent baixa del tren per agafar el metro / Iu Forn

La circulació de trens de Rodalies ha quedat interrompuda a Barcelona per la presència de fum als túnels del voltant d’Arc de Triomf. L'origen ha estat un incendi del qual encara es desconeixen les causes. Els bombers i tècnics d’Adif han treballat des de la 1 de la matinada per solucionar-ho.

Al voltant de les 12 del migdia, el caos s'ha començat a calmar, el servei ferroviari comença a restablir-se progressivament i ja funcionen totes les línies, malgrat que hi ha fins a 60 minuts de retards. Passades les 13h la circulació ha quedat del tot normalitzada amb totes les estacions en servei, mentre que Bombers de Barcelona han donat per finalitzada la seva actuació a la xarxa ferroviària.

Segons el Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, “tot apunta que ha estat fortuït” malgrat que, segons fonts policials, en aquesta zona hi dormen indigents i els residus que hi deixaven han sigut els protagonistes de l'incident.

Els Bombers han explicat que es tracta d'un foc "no elèctric" que s'ha produït per l'acumulació de deixalles i altres materials a l'antiga estació d'Arc de Triomf, entre la Meridiana i el carrer de Ribes, molt a prop de l'Auditori de Barcelona.

El foc ha estat extingit al voltant de les 8.15 i Renfe està fent circular trens buits pels túnels per evacuar el fum.

Més de 72.000 afectats

El balanç actual dels afectats per les demores és d'unes 72.000 persones i 210 trens, segons ha informat el director de Rodalies de Renfe al voltant de les 11 del matí, tot i que abans el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Pont, ha xifrat a El Món a RAC1 en més de 100.000 les persones afectades.

 

Caos a la L1

La línia 1 del metro també s'ha trobat afectada perquè comparteix túnels amb les parades de Plaça de Catalunya i Arc de Triomf. De moment, el servei està interromput entre Universitat i Glòries però hi ha un servei especial d'autobús alternatiu.

 

L'estació de la Sagrera de la línia 1 i s'ha col·lapsat s'ha convertit en una marea de persones que abandonen la parada en busca d'una alternativa. Gairebé sis hores més tard, la línia 1 ha començat a circular amb normalitat.

Línia 1, metro de Sagrera / Marta Alcolea

"Aixequem el Comitè de Crisi del Departament de Territori". Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a través del seu compte de Twitter, on ha afegit que s'espera que al migdia el servei estigui restablert.