El cantant de Sabor de Gràcia, Sicus Carbonell, ha demanat perdó per les seves declaracions homòfobes d'aquest dilluns sobre els gais que li van comportar la seva expulsió de la llista d'ERC per les municipals a Barcelona. En un comunicat, Carbonell ha demanat perdó per les seves paraules, en especial al col·lectiu LGTBI, i ha assegurat que es va expressar malament i no va estar "gens encertat" a l'hora d'escollir les paraules.

Alhora, ha volgut deixar clar que no és "homòfob, no ho ha sigut, ni ho serà mai" i que durant tota la seva intervenció es referia al "col·lectiu gitano gai" i amb les seves paraules volia dir a que els gitanos gais paeixen una doble discriminació, per la seva condició sexual i pel fet de ser gitanos.

En relació a aquesta doble discriminació, Carbonell ha volgut deixar clar que la seva intenció és lluitar perquè no es discrimini als gitanos homosexuals i ajudar-los a normalitzar la seva situació dins la comunitat gitana, ja que "creu fermament que s’ha de treballar per la plena igualtat, lluitant contra el rebuig" dins de la comunitat romaní.

Per últim, el cantant, ha assegurat que li "dol enormement" els insults que està rebent ell i el seu grup, Sabor de Gràcia, des d'aquest dilluns i ha reiterat que creu "fermament en la igualtat i el respecte" ja que és conscient que "l’ús d'algunes expressions no va ser gens adequat".