L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha assegurat ningú li donarà "lliçons sobre que pactar amb el PSC vol dir renunciar" als seus principis i ha demanat intel·ligència, generositat i complicitat per donar respostes a les necessitats de la gent sense renunciar als principis.

En una entrevista aquest diumenge en Rac1, l'alcaldessa ha criticat que "no hi ha pitjor política que la que fa blocs sanitaris o ideològics. El dogmatisme no serveix per a res", en ser preguntada peel pacte entre JxCat i PSC en la Diputació de Barcelona.

Ha reivindicat el principi d'autonomia local, ja que considera que "en moments de crisis tan grans, a nivell general de la política, com més complicada és la cosa, es requereix més capacitat de política i sobretot dependre de tots", i ha afegit que el límit són les actituds feixistes, però a la resta ni un cordó.

Candini ha demanat més unitat i comprensió i ha afirmat que hi ha veus de la seva formació amb què no se sent identificada: "Alguns obliden que són diputats perquè moltíssima gent del país hem fet tots els esforços i a les campanyes, i el 21 de desembre de manera preferent, perquè poguessin ser diputats", ha criticat.

Ha explicat que no ha tingut oportunitat de parlar amb ells, però ha afegit que "en la vida sempre s'ha d'agrair i sempre s'ha de pensar que tots junts" es pot fer millor.

"Als delinqüents, justícia"

L'alcaldessa ha explicat que divendres es va produir un incident entre "adolescents de la comunitat gitana i de menors no acompanyats" a Calella, però ha demanat que es contextualitzin aquests fets i ha insistit que no hi va haver cap batalla campal.

Ha explicat que de les denúncies per incidents en aquesta franja d'edat a la localitat, "el 8% correspon a menors no acompanyats i el 92% d'altres nacionalitats", i ha qualificat d'error considerar que els MENA provoquin una sensació d'inseguretat. Ha afirmat que "és evident" que hi ha notícies falses sobre els menors no acompanyats, però ha assegurat que donarà suport al Govern en situacions d'emergència humanitària.

"Als delinqüents, justícia, siguin MENA o feixistes; però als Menes desemparats, oportunitats," ha insistit l'alcaldessa de Calella, que ha confiat que no es produeixin episodis com el d'El Masnou (Barcelona) a la seva localitat.