Dormir poc, menjar malament i llargues hores viatjant. Tot això, amanit amb l'estrès intrínsec d'una campanya electoral. Si normalment els candidats dels partits que concorren a les eleccions han d'afrontar la cursa cap a les eleccions en condicions extremes, aquest 10-N, que la campanya es condensa en només una setmana, encara estan més espremuts. Tant és així que la meitat dels caps de llista que es presenten per Barcelona estan tocats. 

Qui es troba en una situació més delicada és la candidata del PSC Meritxell Batet. La també presidenta del Congrés es troba de baixa per indicació mèdica des de quatre dies abans que comencés la campanya. Tot i que no es tracta de cap malaltia greu, la recomanació dels metges és repòs absolut. Si bé la intenció inicial era que pogués reincorporar-se ja aquest dimarts, com a mínim estarà desapareguda encara un parell de dies més. En absència seva, és el número quatre de la llista, el veterà José Zaragoza, qui ocuparà el seu lloc al debat d'aquesta nit a TV3. 

Qui també ha hagut d'anul·lar alguns actes per descansar unes hores és Laura Borràs. La cap de llista de JxCat ha tingut febre les últimes hores, arran d'unes angines que, òbviament, no són bones companyes de viatge per a una campanya on la veu és l'eina principal dels candidats. 

Aquest dilluns, l'aspirant dels comuns, Jaume Asens, va optar per excusar la seva assistència en un dels mítings agendats en campanya. En el seu lloc va substituir-lo la número dos, Aina Vidal. Asens arrossega petits marejos des de fa uns dies. 

I encara un contratemps més, en aquest cas, el d'Ignacio Garriga, de Vox. El candidat de la ultradreta a Barcelona ha tingut problemes estomacals que li han dificultat la participació en actes de campanya. 

En aquestes condicions afrontaran el debat d'aquesta nit a TV3.