Els caps de llista dels partits catalans recuperaran forces en aquesta jornada de reflexió de dissabte després d'una campanya que ha tingut a diversos refredats i fins i tot de baixa, per la qual cosa alguns guardaran repòs, mentre d'altres es donaran un respir un dia abans de les eleccions, amb les seves famílies i sortint a menjar, a passejar o al cinema.

El candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, aprofitarà la jornada per estar amb el seu fill, ja que durant la campanya no ha pogut passar temps amb ell, i aniran junts al cinema a veure la pel·lícula 'El Joker'.

El candidat del PSC al Senat, Manuel Cruz, ha qualificat la campanya de dura, ja que ha substituït en diversos actes a la candidata al Congrés Meritxell Batet -de baixa per indisposició-, i té previst descansar, donar un tomb, sortir a menjar i veure al cinema "l'última d'Amenábar" ('Mentre duri la guerra').

Jaume Asens (Comuns) esmorzarà amb la seva mare, que ha viatjat des de Mallorca per veure'l; dinarà a casa de la seva àvia paterna, de 102 anys i a qui acompanyarà a votar l'endemà; i dissabte a la tarda veurà al cinema 'El Joker', pel·lícula que els joves reivindiquen en "protestes globals", destaca.

La cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs, seguirà els consells del metge i descansarà al llit la jornada de reflexió per recuperar-se del refredat que ha arrossegat en campanya, i assegura que a casa seva intentaran retenir-lo perquè ho faci: "Ja veurem si ho aconsegueixen", ha fet broma.

La candidata de Cs al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, passarà la jornada de reflexió a la capital catalana i l'aprofitarà per estar en família, passejar a prop del mar i té previst sortir a menjar una fideuà.

Cayetana Álvarez de Toledo (PP) preveu passar un dia tranquil passejant pels carrers de Barcelona, per exemple per la Barceloneta, La Rambla o la basílica de Santa María del Mar, "l'església més bonica d'Espanya".

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, aprofitarà per passar el dia en família, anirà a fer un pícnic amb els seus fills i a la tarda anirà a una celebració familiar.

La CUP-PR dedicarà la jornada a la manifestació per la Diada de la Catalunya Nord, a Perpinyà, a la qual assistiran diputats del Parlament i algun candidat a les eleccions, mentre que la candidata per Barcelona, Mireia Vehí, participarà en una mobilització prevista per Tsunami Democràtic a Barcelona.

Juan Antonio Geraldes (Més País) passarà el dia "tranquil" a Sant Boi de Llobregat amb família i amics i, si fa bon dia, sortirà a fer un volt amb bicicleta per la serra del Garraf.