Tot anava bé en la presentació de la candidata del PP a Sarria (Galícia), Carmen José López, fins que va pujar al faristol. El disseny modern del moble fet a base de línies geomètriques semblava dibuixar quatre esvàstiques, unes del dret i d'altres del revés. I el mateix passava amb les formes a la paret. Les aparences han encès la xarxa, amb tota mena de comentaris. 

Altres han aportat dissenys similars, com el del castell alemany de Wewelsburg, que va ser construït entre 1603 i 1609 i utilitzat segles després per les SS. Conté unes figures geomètriques semblants:

Un altre ha assegurat sorprès que li va passar alguna cosa semblant al mòbil amb el joc Blockudocu, que es basa en les composicions amb blocs:

Resta la incògnita de si hi ha alguna relació de tot plegat amb l'estudi sobre el PSC que va presentar Manel Vidal al programa de TV3 Zona Baixa, en un gag que va comportar la seva expulsió, i la dimissió del presentador Joel Díaz. Manel Vidal va presentar el famós estudi d'ubicació ideològica i va col·locar irònicament el PSC a l'extrem dret d'una esvàstica.

Manel Vidal Zona Franca PSC esvàstica
Manel Vidal Zona Franca PSC esvàstica

Al PP de Galícia li van anar molt malament les anteriors eleccions municipals, i ara ha escollit un eslògan per arrencar la campanya del 2023, amb la visió contrària: "Somos maioría". Els resultats a les urnes en l'anterior convocatòria van deixar la formació fora de l'alcaldia de les set principals ciutats de Galícia. L'actual president del PP gallec, Alfonso Rueda, es juga als comicis el seu futur polític, precisament perquè governa amb majoria absoluta a Galícia, però no governa cap gran ciutat.

Les municipals són històricament les eleccions que pitjor van als populars a Galícia, però ara han estat el primer partit gallec a activar-se de cara a als comicis. A diferència de les localitats castellanes, a Galícia no hi ha ni Vox ni Ciutadans amb un pes mínim, i per tant per governar depenen d'ells mateixos.