Jordi Monrós és el candidat de les primàries independentistes organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) a qui el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha donat suport. Monrós, actual portaveu del grup de Junts per l'Hospitalet-PDeCat, participa en les Primàries a l'Hospitalet de Llobregat per tal de ser alcaldable de la ciutat per les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

"Compromès amb la ciutat de l'Hospitalet i amb la República, penso que ara és el moment de la unitat, de fer força per defensar la democràcia, el futur i els nostres drets civils i polítics. Per això, us anuncio que presento la meva candidatura per ser alcaldable per Primàries", va anunciar fa poc més de 10 dies a través del seu compte de Twitter.

Aquest divendres, Monrós ha penjat una altra vídeo on demana el vot per aquest dissabte 2 de febrer, dia en què se celebren les primàries a l'Hospitalet. Ha estat aquí quan el president Puigdemont li ha desitjat "ànims" a través d'un tuit. "Necessito el teu suport per fer pinya i que entre tots convertim l'Hospitalet en peça clau de la República Catalana", insta Monrós en el visionat.

Tant el PDeCAT com l'entorn de Junts per Catalunya van rebutjar participar en el procés de primàries en la majoria de pobles i ciutats quan, mesos enrere, l'ANC va presentar i impulsar el projecte.