El candidat del Partit Popular Europeu a presidir la Comissió Europea (CE), el bavarès Manfred Weber, ha estat l'encarregat d’obrir la convenció estatal del PP a Madrid. I ho ha fet amb un dels temes preferits de la parròquia: Catalunya. Gràcies als eurodiputats espanyols del PP, ha afirmat aquest divendres al pavelló d’IFEMA, el president Carles Puigdemont passa desapercebut a la Unió Europea.

“Gràcies als eurodiputats espanyols del PP, Puigdemont no ha estat mai un tema de l’agenda a Europa”, s’ha felicitat Manfred Weber, membre de la CSU de Baviera. “Viu a Brussel·les i no ha estat rebut als despatxos oficials de la Unió Europea”, ha insistit. Ha agraït especialment la tasca de l’europarlamentari Esteban González Pons.

En aquest sentit, Weber ha adreçat un missatge als catalans: han de triar entre l’”egoisme” o la “cooperació”. I ha afegit: “La tria per als catalans és clara: marxar d’Espanya és marxar de la Unió Europea”.

Per altra banda, en la mateixa línia que el PP espanyol, el candidat a presidir la Comissió Europea ha fet seu el discurs del partit de Pablo Casado: “La immigració il·legal s'ha d'aturar”.