El candidat de Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea, Manfred Weber, assegura que mantindrà les portes de la institució tancades als independentistes, en la mateixa línia que ho ha fet Jean-Claude Juncker aquests últims anys.

En una entrevista a El Mundo, afirma que no pensa permetre "ni debat, ni contactes" amb l'independentisme i que donarà suport "completament a les autoritats espanyoles per mantenir la unitat del país amb respecte a la Constitució".

El candidat reitera el suport a Espanya "en les seves accions a Catalunya", ja que considera que "els independentistes busquen una via per la qual Catalunya quedaria fora de la UE, de l'euro, de Schengen, del Mercat Únic" i ara "necessitem més unitat, no més divisió a Europa".

"Aquest és exactament el problema, trencar, crear divisions", diu Weber, que ho veu com "la base per a guerres i enfrontaments". "Intentarem frenar aquest corrent", insisteix, en referència als que volen "presentar la diversitat com a argument per a la separació".