Una cançó coral amb destacats cantants i músics com a protagonistes i amb una finalitat clara. Així va ser, l’any 1985, la cançó We are the world, enregistrada per grans de la música dels Estats Units per reclamar la solidaritat amb l’Àfrica que passava fam.

Des d’un punt de vista similar arriba ara La Força de la Gent, un himne rocker a mig camí entre Lax’n’Busto i Bruce Springsteen que vol esdevenir la cançó del Tsunami Democràtic i de la resposta a la sentència, però no només a favor de la independència de Catalunya sinó també de tots els drets, llibertats i lluites socials.

Sota la producció de Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto) i Arturo Torres, la cançó compta amb les veus de Pemi Fortuny (ex-Lax’n’Busto), Montse Castellà, Esteve Tortosa (Auxili), Eric Vergés i Roser Cruells (Els Catarres), Paula Giberga (La Folie), Guillem Solé (Búhos); Joan i Lluís Fortuny (Elèctrica Dharma),  Gemma Humet, Joan Reig (Els Pets), Nerea Bassart, Cesk Freixas, Albert Garcia (Ítaca band), Natxo Tarrés i Roger Farré (Gossos).

Pel que fa al videoclip, les imatges de manifestacions independentistes, inclosa la recent encesa de farells a Montserrat , s’inclouen també altres accions socials com la lluita contra el transvasament de l’Ebre, l’acolliment dels refugiats o a favor de la llibertat sexual i altres de més antigues com marxes contra el servei militar.