Amb la mirada posada ja en la pròxima contesa a les urnes, la CUP ha presentat aquest dissabte la seva cançó de cara a la campanya de les eleccions municipals 2023. La formació anticapitalista ha compartit una publicació a Twitter en què s'escolta un breu tastet de l'himne, que porta per nom No hi ha dies dolents. Es tracta d'una cançó del grup català Lal'Ba, que acaba de publicar nou àlbum, i que la CUP ha recollit de cara a la campanya 'Gent que lluiti' dels pròxims comicis. "Moltes gràcies a l'Alba, el Ferran i el Lluís per deixar-nos-la fer nostra", ha dit la formació al tuit.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

Són l'Alba Soler, el Ferran López i el Lluís Alcón, els tres membres del grup Lal'ba, nascut el 2019 a Olesa de Montserrat. Les seves cançons en català barregen la música urbana amb el pop i l'electrònica, com ho fa No hi ha dies dolents. Aquesta és, precisament, la primera cançó del seu àlbum debut, que porta el mateix nom. Anteriorment, ja havien publicat diversos singles, com ara Estic per tu i Quan arribi Lal'Ba, i el grup està saltant a la fama: en els pròxims mesos ja té la vista posada en participar als festivals Cruïlla, Strenes Urbana i l'Empordà Music Festival.

La cançó, ben triada per a la CUP, inclou alguns lemes propis de l'anticapitalisme entre la seva lletra. "Si faig tard a la feina, si el meu cap sempre em renya, si visc dins d'una contradicció", diu el grup, abans d'irrompre amb la tornada: "No ens queda temps, no miris enrere, la vida és dels valents. Fes cas al present, el present no t'espera, has de viure el present". I darrere es repeteix la idea principal: "No hi ha dies dolents".

Una campanya amb menys candidatures

El títol de la cançó és idònia per una formació que intenta agafar-se la situació actual amb optimisme. La CUP presentarà un total de 163 candidatures als 947 municipis de Catalunya --una xifra menor que les 190 que van presentar-se el 2019--, i ara per ara té poques expectatives de poder irrompre de nou a l'Ajuntament de Barcelona, amb les enquestes a la baixa. Tot i això, els anticapitalistes valoren que les candidatures són més cohesionades i compromeses amb els principis cupaires, la qual cosa ha de permetre consolidar el projecte arreu del país i reforçar-lo allà on ja té força.