L'Ajuntament de Bilbao ha pres aquest matí la decisió de cancel·lar l'actuació de C. Tangana, un raper que triomfa entre els joves, i substituir-la per Pedro Capó. En l'anunci de l'Ajuntament no es fa referència als motius, però el cantant porta dies que és trendig topic a les xarxes socials arran d'un Change.org que demanava la seva cancel·lació. Fins al moment, més de 15.000 persones han signat aquesta petició, on s'argumenta que no hauria d'haver estat contractat per les seves lletres "masclistes, patriarcals i despectives per a les dones". 

Arran d'aquestes denúncies, el grup municipal Elkarrekin Podemos va criticar la decisió de l'Ajuntament de contractar al raper perquè consideren que les seves cançons "reprodueixen una cultura de la violació". Algunes de les lletres a les quals fa referència són "pa mí esta mierda es fácil, tu puta me llama papi" o "solo me quieres si te hago mal, ya no siente nada, follando con otra que es igual".

El posicionament d'aquest grup municipal de Podemos ha obert divisió dins el partit. Pablo Iglesias ha sortit en defensa del C. Tangana i ha titllat de "vergonyós" que no deixin actuar al cantant.

Per la seva banda, Clara Serra, diputada de l'Asamblea de Madrid per Más Madrid, ha expressat la seva opinió a través d'un fil on considera que amb aquesta cancel·lació no guanyen "ni els qui defensen la cultura ni la llibertat d'expressió ni els qui defensen el feminisme". Per Clara Serra, qui guanya són "els enemics de totes aquestes coses"

La xarxa, així com l'esquerra, s'ha dividit en dues postures que sembla que es confronten i que apunten a un problema més profund sobre la llibertat d'expressió i les diferents formes d'entendre les lletres del raper.