L'Institut Robert Koch, que coordina la gestió de la pandèmia del coronavirus a Alemanya, ha decidit treure les Illes Canàries de la llista negra de zones considerades de risc per les seves taxes d'incidència de coronavirus. Des del segon rebrot, les Canàries estaven en la llista, igual que la resta de l'estat espanyol. Ara són l'únic territori d'Espanya que quedarà obert als contactes amb Alemanya, en concret a partir d'aquest dissabte.

Institut Koch

La nota de l'Institut Robert Koch assenyala que "tota Espanya és considerada àrea de risc a excepció de les Illes Canàries". Aquestes sortiran de la llista el 24 d'octubre, i la situació d'Espanya es revisarà el 2 de setembre.

El president de Canàries, Ángel Víctor Torres, s'ha mostrat molt satisfet en el seu compte de Twitter per la decisió d'Alemanya, que representa un baló d'oxigen per al sector turístic de l'arxipèlag quan està a punt d'arrencar la temporada d'hivern, que per a ells és la més important. Alemanya és el segon client més important de Canàries, després del Regne Unit.

Les Canàries tenen una incidència acumulada de només 81,13 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.

Coincidint amb la decisió de l'institut alemany, les empreses Condor, TUI, Ryanair, Easyjet i Lufthansa han anunciat que tenen programats per a la setmana vinent 70 vols a Canàries des d'Alemanya amb un total de 13.000 places

Aquesta programació ha estat facilitada per les companyies aèries a l'empresa pública Promotur Illes Canàries i tindrà caràcter setmanal.

D'altra banda, Espanya va superar ahir el milió d'infectats per coronavirus des que va començar la pandèmia, després d'haver comunicat dijous 16.973 casos nous de Covid. Va ser el primer estat de la UE a arribar a aquesta xifra. De tots els casos nous confirmats, 6.114 es van detectar aquest dimecres i en l'última setmana s'han produït un total de 575 defuncions.

Hores després també el Regne Unit ha tres les Canàries de la seva llista negra.