El diputat de Junts i expresident de la Cambra de Comerç Joan Canadell ha replicat les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en referència a Junts per Catalunya. Canadell ha assegurat que va marxar d'ERC perquè "només treia la pancarta d'independència quan venien eleccions" i també ha afirmat que Junts és "l'únic que vol fer efectiu el mandat de l'1-O".

Aragonès en l'acte dels noranta anys de les joventuts d'ERC ha carregat contra Junts: "Els que defensaven l’Estatut el 2006 ara ens donen lliçons d’independentisme". Aquestes paraules no li han agradat gens a Canadell que ha replicat amb duresa via Twitter. El diputat de Junts ha explicat que ell era militant d'ERC el 2006 fins que va veure que "només treien la pancarta d'independència quan venien eleccions".

Canadell TUIT

Canadell també ha exposat que ara està a Junts per Catalunya perquè, segons ell, és l'únic partit que vol fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre, i ho tanca amb un "#coherència".

També el diputat de Junts Francesc Dalmases s'ha indignat amb les paraules d'Aragonès i ha recordat al president la seva entrada al Parlament, just quan ERC feia Josep Montilla president de la Generalitat en el famós tripartit d'ERC, PSC i ICV.

Dalmases

Canadell i el procés

Canadell  es conegut pels seus tuits sense cap tipus de pèls a la llengua. En un d'ells va explicar que davant del "final del procés", ja "és l'hora d'iniciar la 2a part" que, de fet, "és part de l'acord de Govern ERC/Junts".

Canadell va dir que s'ha d'aprofitar els "moviments que haurien de marcar el final del procés". El diputat de Junts va argumentar que la manifestació de l'11 de setembre, el "fracàs" de la taula de diàleg i la detenció fallida del president Carles Puigdemont, "són moviments" que indiquen que "cal aprofitar aquesta onada i sumar tots en positiu".

L'expresident de la Cambra de Comerç va esgrimir que "els retrets no ens faran avançar. Un moviment determinat, amb majoria parlamentària i societat civil", en canvi "sí".

Canadell vol tirar pel dret

No és el primer cop que Canadell posa de manifesta el seu desig per accelerar el procés d'independència. En una entrevista a TV3 va assegurar que "si l’Estat no vol negociar, no ens queda altra cosa que un embat democràtic, si cal amb més gent a la presó". Així ho va expressar, on va recordar l'exemple d'Irlanda: "Allà es va fer una DUI que va fracassar, va haver-hi morts i ara és un dels països més rics de la Unió Europea".

Canadell ho va dir en referència a l'acord firmat entre ERC Junts per formar el Govern. Tot i que l'acord entre ERC i la CUP dona dos anys de marge a la taula de diàleg amb l'Estat, el diputat va advertir que "si veiem que en sis mesos l’Estat no s’ha mogut, potser esperarem sis mesos més, però no un any i mig més per acordar un referèndum".

Imatge principal de Joan Canadell ACN