L'empresari i candidat de JxCat a les eleccions del 14-F, Joan Canadell, ha defensat aquest dilluns les seves propostes per fer efectiva la República Catalana. "En aquestes eleccions ens juguem fer efectiva la República", ha escrit en una piulada.

En un fil de Twitter, Canadell s'ha adreçat directament a les persones que critiquen les seves propostes de projectes de país i ha fet una crida a votar propostes concretes. "El pitjor que podríem fer tots plegats és votar sense saber exactament què faran si guanyen els que heu votat. Aquests tres anys hem tingut prou enganys...", ha assenyalat.

El projecte de país de Canadell

Canadell ha apel·lat als crítics a proposar projectes de país per evitar que Catalunya continuï sent "una comunitat autònoma espoliada i empobrida". Per defensar les seves propostes, ha posat d'exemple el que ha aconseguit amb el Centre Català de Negocis i a les Cambres. "Quan veieu les meves propostes impossibles, us heu parat a pensar si mai heu trencat un sostre de vidre? Jo sí", ha escrit.

"Per mi no hi ha problemes difícils o impossibles, només penso en què cal fer per assolir els reptes", ha reivindicat, recordant l'exemple d'altres països independitzats com les excolònies espanyoles o los estats bàltics.