El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, és rotund amb la seva conclusió sobre la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Catalunya: "Mentre PSOE i Unidas Podemos volen fer creure als catalans que ha tornat el diàleg, la realitat és que seguim com sempre, falses promeses, mentre ens segueixen maltractant amb un dèficit fiscal insostenible". I demana "una solució definitiva".

Per què Canadell defineix com un "greuge" aquesta situació? En un recull de premsa a través del seu perfil de twitter, destaca l'anunci del govern espanyol que es veu incapacitat per pagar la liquidació de l'IVA pendent de l'any 2017. Una decisió que va explicar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i a canvi va proposar compensar-ho amb la flexibilització del dèficit i un fons de liquiditat autonòmic (FLA) a interès zero del 2019.

Com a resposta, la secretària d'Economia, Natàlia Mas, va titllar de "deshonesta" la proposta perquè consideren que va "amb la voluntat de no liquidar el deute pendent" amb la Generalitat. El president de la Cambra lamenta el silenci mediàtic d'aquesta notícia: "Mentre a Espanya els mitjans expliquen la gravetat de la notícia, aquí obren en portada amb la 2".

Canadell compara la notícia del dèficit fiscal amb amb la co-capitalitat de Barcelona com a ciutat de cultura amb què s'han obert portades amb Colau i Sánchez com a protagonistes: "El tema de l'IVA implica un increment del dèficit fiscal del 2017 de 443 milions que caldrà combatre amb més deute públic català. És un escàndol".